Gordonsetter

Kennel Marielle har gordonsetter som en av våre raser. Dette er hunden for deg som liker et aktivt liv. Du bør være glad i å gå tur og gjerne være interessert i fuglejakt!!


Dette er en rase som trenger mye mosjon, men lar du hunden arbeide, både fysisk og psykisk, får du en rolig og avbalansert familiehund.

Gordonsetteren elsker å kose, og den er meget lykkelig om den får lov til å ligge i fanget ditt….
De er veldig familiekjære og tålmodige med barn.

Landspaniel, en rase som fantes i England allerede for 500 år siden, ansees å være opprinnelsen til dagens settere.
Visse individer hadde en spesiell evne til å stanse opp når de luktet fugl, og fikk da fuglen til å trykke til bakken.


Hunder med denne egenskapen ble kalt setting spaniels, derav navnet setter. Frem til midten av 1800-tallet, var setteren en rase med mange ulike typer og fargekombinasjoner.

Omkring 1860 ble rasen inndelt i 3 forskjellige raser; engelsk setter med hvit grunnfarge, irsk rød setter med rød grunnfarge og black & tan setter med svarte og brune tegninger.

Den sistnevnte ble omdøpt i 1924 til gordonsetter etter Alexander, den fjerde hertugen av Gordon, som eide en berømt setterkennel i Skottland på begynnelsen av 1800-tallet.

De individuelle variasjoner innen rasen har alltid vært store, og raseentusiaster har derfor aldri klart å bli enige om hvilken type som er den korrekte.

På den ene siden av skalaen har vi den tunge, klumpete ”show” hunden med rikelig med pels, og på den andre enden den lettere, raske jakthunden med mindre pels.