Mellompuddel

MELLOMPUDDEL
Mellompuddelen er en allsidig hund som liker aktivitet. Den egner seg til lydighet, agility og utstilling, samtidig som den er en utmerket familiehund med sitt blide og glade gemytt.


valper

Mellompuddelen er fra 35cm til 45cm i skuldehøyde. De finnes i flere forskjellige fargevarianter, Kennel Marielle har sorte og brune. Størrelsen er slik at den tåler de fleste fysiske aktivteter i en vanlig familie. Den er en fin turkamerat, og den er allikevel ikke større enn at den kan være med med de fleste steder uten å ta for mye plass.

Man skal huske at den trenger mosjon, og man må ut på tur hvis man har en mellompuddel. Den trenger også dressur! Noen bruker også mellompuddelen som jakthund med gode resultater.


Puddelens opprinnelse er man uenige om, de stammer enten fra Tyskland, Russland eller Frankrike. De finnes i fire størrelser: toypuddel, dvergpuddel, mellompuddel og storpuddel (også kalt kongepuddel). De finnes i mange farger som sort, brun, hvit, grå, aprikos mfl. Man regner med at de tidligere ble brukt som vannaporterende andehunder.

I dag har de mange bruksområder som lydighet, agility, jakt, førerhund og selskapshund.
Puddelene røyter ikke, og de er ganske ”snille” for allergikere (lite allergifremkallende). Man klipper puddelen i mange forskjellige frisyrer som valpeklipp, lammeklipp, valpeløve, engelsk løve, continental og toilette 60.